– Vårt gode naboskap bidrar til å gjøre Verkstedbakken til et meget godt sted å bo!

For to år siden interjuvet vi Karsten Danielsen som sammen med kona Solveig var de første som flyttet i første byggetrinn på Verkstedbakken den 4. desember 2018. De flyttet fra stor enebolig på 300 kvadratmeter i Tømmervika og var spent på overgangen. – Vi har ikke angret en eneste dag, det ble slik vi håpet og kakken til, sier Karsten.

Er vi ikke heldige?

Vi treffer Karsten og kona på telefonen rett etter et deilig møljemåltid. – Vi kjøpte skrei, lever og rogn  på Fiskebilen fra Myre. Tenk at de hadde torsk til bare 50 kroner kiloet og hysefilet til 65 kroner kiloet. Du snakker om å være heldig, sier Karsten som også denne gang har en særs optimistisk tone. Han er leder av Sameiet for byggetrinn 1 og styremedlem av Verkstedbakken båtforening som beboerne har etablert. Sist vi snakket sammen var du pådriver for å få på plass sjøboder og båtplasser. Er dere i mål?

– Ja, trinn 1 og 2 i Verkstedbakken innholder 39 leiligheter. 17 har kjøpt sjøbod og 10 har båtplass i marinaen. Vi tenker å utvide med 12 meter og få åtte båtplasser til. I disse dager innredes vår felles sløyebod. Her er sløyebord, vask, toaletter og et stort fellesrom. God kvalitet og flislagte gulv er det også. Denne blir god å ha fremover.

Hva med internveiene, det er jo et forholdsvis stort felt som nå også har salgsstart på trinn 3 med ni leiligheter til?

– Alle veier er asfaltert, arrondert og klargjort for beplanting som skal gjøres til våren. I parken er det allerede flere lekeapparater så vi er i god rute. Vi har også asfaltert en felles forsamlingsplass og mellom de ulike nivåer på området  er det mulig å bruke rullestol. Her er tenkt på det meste.

Lekeapparater, er det mange barnefamilier her?

– Vi skulle gjerne vært flere unge familier med barn for det er tilrettelagt for det, men mange av oss har barnebarn som stortrives  når de er her på besøk. De finner seg til rette på lekeplassen ,  i marinaen med båter og i et trygt og trivelig miljø.

Mange skryter av det gode naboskapet, gjør dere noe spesielt?

– Vi jobber dugnader i lag for å få det best mulig rundt oss. Vi har også starta bårforening. Vi har hatt felles sammenkomster og flere blir det når coronaen er over. Vi har kjøpt bord og stoler og på  forsamlingsplassen er det plass til alle. Dersom det er smittemessig mulig blir det ei koselig samling rundt bålpanner før påske. Mange av oss kjenner hverandre fra før, men også nykommere glir lett inn. Vi må  respektere at vi har ulike behov for sosial omgang. Det er ikke alle som ønsker å være med på alt og slike forskjeller er det heldigvis godt rom for på Verkstedbakken.

Hadsel i vekst

Det sies at du ikke bare deltar på dugnader på Verkstedbakken, men at du er en trofast sliter også i dugnadsgjengen for Hurtigrutemuseet?

– Ja, der er vi en fin gjeng. Vi er en gjeng som har lagt ned mange timer de siste 20 årene. Det å ta vare på historien og utvikle tilbud i kommunen vår er viktig.

Det skjer mye i Hadsel

– Absolutt. Vi er inne i en god periode for kommunen. Nytt sykehus, ny videregående skole, ny ungdomsskole, nytt helsehus, universitet skal gjennoppta en del linjer, vi får et spektakulært Hurtigrutemuseum og et nytt flott hotell med det klingende historiske navnet «Richard With». I tillegg må vi skryte av næringslivet der vi er heldige som også har store aktører som Nordlaks og Skretting.

Er det noe som mangler?

– Vi har det meste også har vi to hurtigruteanløp i døgnet, flyplass og etter hvert gode veiforbindelser. Vi har mye og mangler vi noe kan vi dra til Svolvær, ja også til Sortland. Og når coronaen letter er Skagen eller Evenes et godt utgangspunkt for å se mer av verden.

Nykommere er hjertelig velkommen!

Før Verkstedbakken ble bygd skrøt vi i prospektet av at det var den beste plassen for et godt liv i Vesterålen. Holder det stikk?

– Vi stortrives og har ikke angret en dag på at vi valgte å flytte hit. Vesterålen har mange fine plasser som er gode å bo på og Verkstedbakken er definitivt en av dem.

Nå er byggetrinn tre for salg og du vil vel anbefale folk om å slå til?

– Folk må vurdere behov, situasjon og økonomi. Jeg kan i hvert fall anbefale Verkstedbakken som et godt alternativ med sin beliggenhet, sine kvaliteter og vi som er her vil ta godt i mot nykommere. De vil sikkert berike miljøet og naboskapet ytteligere, sier Karsten Danielsen som sammen med kona Solveig kan feire tre fine  år på Verkstedbakken når jula nærmer seg.

 

 

Du kan få se det nå!

Ta kontakt med oss, så får du se leilighetstypene, løsningene og uteområdene. De ligger der og venter på deg!

Arnulv Steinsvik på telefon 920 28 917
Bjørn Pedersen på telefon 908 35 967