Verkstedbakken traff alle de ønsker vi hadde

Jan Svendsen og kona Marit hadde forberedt seg grundig på pensjonisttilværelsen.

– Vi har bodd godt i over 40 år i enebolig på Børøya og for å flytte måtte vi finne det rette for oss. Da Verkstedbakken kom som en mulighet var vi ikke i tvil. Leilighetene der innfridde alle våre ønsker, sier Jan som gikk av som trafikkinspektør i Stokmarknes havn og før det jobbet han over 30 år som sjømann . Vi tok en helt riktig avgjørelse, sier Jan.

Ville til havet

Etter alle år som sjømann i ulike farvann var nærheten til havet et viktig kriterium for Jan. – Vi var nært havet også på Børøya og tilknytning til havet er viktig for de fleste av oss som bor i Vesterålen.

Valg av bosted er et av livets viktigste valg for trivsel i hverdagen. Hvilke andre ønsker hadde dere?

-Dette er bare andre gang vi gjør et sånt valg. Første gang var da vi bygde eneboligen på Børøya, også nå mer enn 40 år senere. Når barna er flyttet ut og pensjonisttilværelsen kom så ga det nye muligheter for å bo på mindre areal. I tillegg til å være ved havet vektla vi utsikten, solgangen og nærhet til sentrum og til andre viktige funksjoner som matbutikk, naturområder og ikke minst gode naboer.

Verkstedbakken har sjøboder og egen marina. Du har kanskje båt?

-Vi har sjøbod, men foreløpig ikke båt. Vi flyttet inn 1. desember 2020 og holder på å «bo oss inn» og så langt som å kjøpe båt har vi ikke kommet, men det vurderes ei flytebrygge til på området og da får vi se. Vi har båt på landstedet vårt på Kvitnes og liker oss på havet.

Optimalt liv

Noen sier oppskriften på det optimale liv er akkurat det dere har gjort nå; et landsted eller ei hytte i kombinasjon med sentral leilighet?

-Jeg er opprinnelig fra Kvitnes og det å ha et sted der har gjort at både barn og barnebarn også har fått et forhold til mitt barndomshjem, så vi er veldig glade for å ha beholdt det. Marit er fra Stokmarknes og gjennom oppveksten her og en jobb som tannhelse-sekretær i mange år kjenner hun mange på Stokmarknes. Nå har vi mindre praktiske gjøremål og får tid til å pleie vennskap og naboskap. Jeg må forresten skryte av naboene på Verkstedbakken. Vi kom jo hit i byggetrinn to som nylig er ferdig, og vi er tatt meget godt i mot. Optimalt, tja vi er i hvert fall svært fornøyd!

Dere har barn og barnebarn, har det vært ei utfordring ved å flytte fra enebolig til leilighet?

-Vi har to sønner som begge er flyttet ut, en bor på Melbu og en i Oslo.V år leilighet er på 78 kvadrat og har eget gjesterom så det går helt fint å få besøk.

Vi har fått det utbyggeren har lovet

I prospektet til Verkstedbakken var det fine uteområder og det ble vektlagt nærhet til det meste. Har det blitt slik det ble beskrevet?

-Vi har to terrasser, en utenfor stuen og en fellesterrasse sammen med naboen og den er på over 80 kvadratmeter. Vi ser ned på parken under oss som blir beplantet til våren. Det er også flott med marina og båter som en viktig del av uteområdet. Internvegen i Verkstedbakken er asfaltert og helt strøken. Rett over veien ligger et lett tilgjengelig turterreng i Hadselåsen, Storheia og Ørnheia. Vi har i tillegg bare syv minutter inn til sentrum med kino, kulturhus , butikker og kafeer. Det kan nesten ikke bli bedre.

Du kan få se det nå!

Det som er så fint er at byggetrinn 1 og 2 er ferdig så du kan få se det med egne øyne. Ta kontakt med oss, så får du se leilighetstypene, løsningene og uteområdene. De ligger der og venter på deg!

Arnulv Steinsvik på telefon 920 28 917

Bjørn Pedersen på telefon 908 35 967

Du kan se leilighetene her

Les også intervjuet med fornøyde Karsten Danielsen som flyttet inn i 1. byggetrinn på Verkstedbakken den 4. desember 2018.