Ellinor Rask Verkstedbakken

Ellinor har ventet på Verkstedbakken!

– Jeg har i grunnen gått og ventet litt på at det skulle bli alvor av planene om leiligheter på Verkstedbakken, sier Ellinor Rask. Hun er blant de 12 heldige som allerede har sikret seg leilighet i et felt som omtales som noe av det beste du kan velge for et godt liv i Vesterålen.

Ellinor, som jobber som assisterende enhetsleder ved barne- og ungdoms-­psykiatrisk poliklinikk ved sykehuset på Stokmarknes, var blant de første som kjøpte da Verkstedbakken la ut første byggetrinn for noen måneder siden.
– Jeg bor alene i enebolig i Tømmervika og synes det blir for stort og har lenge tenkt på at jeg skulle hatt noe som er enklere. Og tanken om Verkstedbakken har streifet meg flere ganger. Det er nært til havet og vi får både båtplass og sløyebod. Det er lunt, solrikt og får god utsikt. Det er nært til arbeidsplassen og til sentrum på Stokmarknes. Altså helt ideelt.

Ellinor har kjøpt en hjørneleilighet på 90 kvadratmeter i tredje etasje. – Den har stor, fin veranda og utsikt alle veger. Jeg har trivdes på Stokmarknes helt siden jeg flyttet hit. Nå stod valget mellom å flytte til Svolvær eller forbli her og jeg tror faktisk muligheten på Verkstedbakken gjorde det enklere å bli her.

Så du kommer ikke opprinnelig fra Stokmarknes?

– Nei, jeg flyttet hit på hybel da jeg begynte på ungdomsskolen.

Da er du i hvert fall fra Hadsel kommune?

– Ja, jeg er født og oppvokst på Sommerseth, nord i Raftsundet. Etter at jeg avsluttet skolegangen ble det til at jeg stiftet familie, fikk to barn og ble på Stokmarknes og Tømmervika der vi fikk oss en enebolig.

Flott i Tømmervika også?

– Ja, det er det. Men jeg vil bruke mindre tid på vedlikehold av hus og hage og mer tid på barn, barnebarn og turer. Jeg elsker å gå turer i skog og mark og på fjellet.

Har du beholdt kontakten med Sommerseth?

– Ja, absolutt. Barndomshjemmet er blitt fritidsbolig, så det brukes også flittig.

Når er du innflyttingsklar på Verkstedbakken?

– De kjører frem maskiner i disse dager, så en gang mot slutten av 2017, eller tidlig i 2018 bør det være mulig. Jeg gleder meg, denne muligheten har jeg ventet på, sier Ellinor.

Verkstedbakken Balkong

Et særdeles fint prosjekt gjør Verkstedbakken på Stokmarknes til ett av Vesterålens fineste steder å bo.