Først ned Verkstedbakken

Det er dette prosjektet vi har ventet på, sier Ellinor Rask. Hun er blant de aller første som har tinget leilighet i Verkstedbakken på Stokmarknes.

Kilde: blv.no

– Det er ei slik flott beliggenhet, sier Ellinor Rask, og ser ut mot blå himmel, sol og glitrende sjø. Vi er nesten helt nede ved havkanten, i Sykehusbukta på Stokmarknes.

Ja, hun gleder seg, Ellinor, som forklarer at nå som barna er blitt store har hun og mannen ikke lenger det store behovet for å bli boende i eneboligen i Tømmervika. Heller ikke har hun så lyst å bruke tid på å vedlikeholde hus og plen.

En ny fase i livet

– Det er en ny fase i livet. Vi ønsker å ha det lettvint, og heller bruke tid på barnebarn. Og dette prosjektet ser veldig bra ut, smiler hun, omgitt av naboer fra Tømmervika, som også har tinget plass i det nye, store prosjektet fra Steinsvik Hus & Entreprenør AS.

– Ja, vi flytter sammen, ler naboene Liv-Jorunn og Willy Vatndal samt Sylvelin og Olav Sandvik.

De innrømmer gjerne alle at de flytter fra ei perle i Tømmervika. Og én ting er de iallefall enige om; solforholdene må være gode. For det er de nemlig i Tømmervika.

Sol ute, sol ute

Men i Verkstedbakken, der det kan bli inntil femti boenheter i ulike størrelser, er det tegnet inn balkonger både ut mot sjøsida, mot innsida og baksida. Så det er iallefall ikke utemulighetene det skal stå på. Og dessuten; så er det jo ganske så fantastisk dette området de snart håper å kunne flytte til.

– Det er jo veldig sentralt, samtidig som du har både marina og sjøboder like inntil, sier Willy Vatndal, som sammen med Liv-Jorunn har bodd i Tømmervika i førti år. Nesten like lenge – siden 1978 – har Olav og Sylvelin Sandvik bodd der. Men det var i Verkstedbakken Olav trådte sine barnesko.

Gamle tomter

– Ja, for meg er det gamle tomter. Far min jobbet som skipstømmermann her, forteller Sandvik, som har mange minner fra den tida. Nå blir det som om ringen slutter, på en måte.

– Ja, her bygde de båter på slippen, sier Willy om en tradisjonsrik plass i Nessets historie.

Og så sentralt da! Både Ellinor og Liv-Jorunn får kort vei til jobben på Nordlandssykehuset Vesterålen.

– Og innflyttinga, når skjer den?

– Gjerne i dag, for min del, ler Ellinor.

Det er visst sagt noe sånt som før jul i 2017. Da blir det iallfall ei stund å glede seg. Glede seg til Verkstedbakken…